SPEK EN WITTE BONEN VAN GARTINE

Nog zo’n plek waarvan ik niet kan wachten tot ie weer opengaat: Gartine in de Taksteeg in Amsterdam. Kirsten en Willem-Jan werken er volop met groenten uit hun eigen moestuin in de Beemster. En over die moestuin gesproken: ze gaan daar binnenkort ook lunches en diners organiseren. Tot die tijd hebben we gelukkig vast dit recept van witte bonen met spekjes.

Voor 2-4 personen

500 gr witte boontjes, uitgelekt gewicht (Ik heb Cannellini bonen gebruikt)
500 gr vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
150 gr gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
2 middel grote uien, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
Handvol zevenblad of bladpeterselie, fijngesneden
Zout en vers gemalen peper
Mosterd

Kook de aardappelblokjes beetgaar in gezouten water. Giet af. Bak het spek uit. Schep het spek uit de pan en bak in het overgebleven vet de uien en knoflook op middelgroot vuur goudbruin.

Voeg de blokjes aardappel toe en bak een paar minuten. Voeg het spek, de boontjes en het gesneden zevenblad toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met wat scherpe mosterd en wat olijfolie.

1 Comments

Leave a Comment