Over Mara Grimm

Mara Grimm is culinair journalist. Ze schrijft elke week een column over de laatste food trends in Het Parool. Daarnaast lees je haar verhalen, interviews en reisreportages in LINDA., TrouwVogue en Vogue Living

Ook maakt ze graag boeken. Ze is de vaste auteur van de kookboeken van topkok Sergio Herman met wie ze al jaren nauw samenwerkt. Samen hebben ze inmiddels zeven boeken gemaakt waaronder Just Cook It, Sobremesa en Desire. Voor die laatste kreeg ze een Gourmand Cookbook Award voor Best Food Writing. Ook haar boek ONTBIJT over de geschiedenis en trends van de eerste maaltijd van de dag viel in de prijzen: in 2017 werd het uitgeroepen tot beste ontbijtboek ter wereld.

Momenteel werkt Mara aan een boek over gastronomie in Parijs, de stad waar ze al een paar jaar deels woont en werkt. Omdat ze vanwege het Corona-virus niet naar Parijs kan reizen, stort ze zich tijdelijk op een van haar oude liefdes: recepten uit de arme keuken. Die liefde ontstond toen ze aan de Universiteit van Amsterdam afstudeerde op kookboeken in oorlogstijd en is sindsdien nooit meer weggegaan.