HALF-OM-HALF MET TWEE STERREN (EN VEEL SAMBAL)

Het slechte nieuws: de horeca blijft voorlopig nog dicht. Het goede nieuws: om het leed te verzachten heb ik het ideale recept van sterrenchef Sidney Schutte van restaurant Spectrum in het Waldorf in Amsterdam gekregen.

Pittig gehakt voor 4-6 personen

1 grote ui, gesnipperd
zonnebloemolie 
3 tenen knoflook, fijn gehakt
500 gram half-om-half gehakt
4 eetlepels ketjap Manis 
3 eetlepels oestersaus
4 eetlepels hoisin 
1 eetlepel Sambal badjak
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sesamolie
Optioneel: munt, crème fraîche

Bereiding
Bak de ui in een scheut zonnebloem olie glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg ook het gehakt toe en bak even goed hard tot het gehakt bruin kleurt. Blijf constant roeren met een houten spatel zodat het niet aanbakt. Voeg ketjap toe, roer goed door en laat even indampen. 

Maak ondertussen een mengsel van de oestersaus, hoisin, sambal, ketchup en sesamolie. Roer door het gehakt en draai het vuur uit.  Serveer het pittige gehakt in slabladeren. Garneer eventueel met wat grof gehakte munt en wat crème fraîche.

5 Comments

  1. Oei, gemeen lekker voor zo’n simpel gerecht. We hadden niet alle ingrediënten in huis. Maar wel weer een paar andere sausjes die we er maar bij hebben gedaan (chipotlesaus!). Dus geen probleem om een beetje te freewheelen vanuit je keukenkastje. Iets zegt me dat Sydney Schutte hier ook niet al te lang over heeft na hoeven denken 😉

  2. Heerlijk gerechtje! Makkelijk en heel smaakvol.
    Ook leuk om als borrelhapje of voorgerecht te maken als je gasten hebt. Wordt een blijvertje dit

Leave a Comment