VEGETARISCHE ROTI VOOR EEN PRIKKIE

Een van mijn lievelingsplekken in Amsterdam: The Lobby in Hotel V. Chefkok Lars van Leijen stuude me het recept van deze vegetarische roti die hij elke week voor zijn personeel maakt. Overigens kun je volop wisselen met ingrediënten. Heb je geen bloemkool of sperziebonen in huis? Spitskool, pompoen of kousenband zijn ook goed. En in plaats van rotivellen is wat rijst ook een prima idee. 

Voor 4 personen
500g kruimige aardappelen, geschild
1 dl zonnebloemolie
3 eetlepels kerrie (masala)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 Madame Jeanette, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
2 uien, in halve ringen
een halve bloemkool, in roosjes
200 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
2 theelepels zout
3 eetlepels sojasaus
4 eieren
4 rotivellen 
Optioneel: verse koriander of peterselie

Bereiding
Snijd de aardappelen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de aardappelen op middelhoog vuur rondom bruin. Als de aardappelen bruin zijn, haal je ze uit de pan. Voeg nu de kerrie, knoflook, Madam Jeanette en tomatenpuree toe en bak dit een minuut. Doe vervolgens de uien erbij en fruit ze even. Voeg de bloemkool, sperziebonen, het zout en de sojasaus samen met 3 deciliter water toe. Doe ook de aardappelen terug in de pan. Doe een deksel op de pan en kook het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur, schep af en toe om. Haal de deksel van de pan en gaar nog ongeveer 10 minuten, tot de groenten gaar zijn en de aardappelen een beetje uit elkaar vallen en zorg dat de saus gaat binden.

Breng ondertussen water in een steelpan aan de kook en gaar de eieren in 6 minuten half zacht, spoel ze koud af en pel ze. Bak de rotiplaten in een koekenpan met een beetje olie. Leg de rotiplaat op een bord en dresseer de stoof ernaast. Leg de gehalveerde eieren erop en garneer eventueel nog met verse koriander of peterselie.

18 Comments

  1. Lekker!
    We hebben het zonder Madame Jeanette gemaakt, om het peuter-vriendelijk te maken.

    We hadden nog snijbonen over, dus die gebruikt.

    Dit recept houden we erin (zeker voor brakke dagen).

  2. Heel lekker. Ik had nog wat pompoen in huis dus heb die in blokjes toegevoegd, wel maar kort gegaard zodat ze nog een beetje ‘bite’ hadden, vond dat een goede combi met de zachte aardappel en zachte bloemkool. Perfect recept voor restjes!

  3. Dit recept is zó lekker! Ik denk dat ik ‘m nu al voor de vijfde keer maak en iedere keer is het weer een feestje! Dank!

Leave a Comment