BROODJE SMURREL VAN JORIS BIJDENDIJK

Nee, ik had er ook nog nooit van gehoord. Ik gok dat het Broodje Smurrel tot vandaag alleen in huize Bijdendijk bestond. Het recept kreeg ik van chef-kok Joris Bijdendijk en hij kreeg het weer van zijn moeder. En je weet: recepten van moeders zijn altijd de beste recepten. 

Voor 2 personen

Olijfolie om te bakken
2 uien, in ringen 
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes 
3 tomaten, in stukken
peper
zout
1 theelepel sambal badjak
100 gram spekjes
Voor erbij: 4 licht geroosterde boterhammen of 2 pistoletjes

Bereiding
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien op laag vuur.  Doe de knoflook erbij en bak even mee. Voeg vervolgens de paprika, tomaten, peper, zout en sambal toe en laat dik een uur sudderen. Bak ondertussen in een andere pan de spekjes. Rooster twee boterhammen of snijd een pistoletje open. Leg de Smurrel en de spekjes erop. Geen brood in huis? Smurrel is ook lekker met rijst of pasta en een Merquezworstje.   

2 Comments

Leave a Comment