PUDDING VAN OVERGEBLEVEN PAASBROOD

Deze eenvoudige pudding is dé manier om je overgebleven paasbrood een tweede leven te geven. Je zou hem kunnen eten als dessert, maar ik serveer hem Tweede Paasdag als ontbijt.

Voor 4 personen
100 gram boter 
200 gram oud paasbrood 
200 ml volle melk
200 ml slagroom
3 eieren
3 eetlepels suiker 
Een paar druppels vanille-essence
Optioneel: extra boter, poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ovenschaal van een liter in met een deel van de boter. Snijd het paasbrood in plakken, haal het spijs eruit en smeer samen met een beetje boter op de plakken. Snijd of scheur in stukken en leg in de ingevette ovenschaal. Verhit de slagroom en de melk in een pan tot tegen het kookpunt en draai het vuur lager. Klop de eieren met de suiker en de vanille los en voeg bij de room en melk terwijl je blijft roeren. Giet dit mengsel over de stukken paasbrood en laat tien minuten staan. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Extra lekker: strooi zodra de pudding uit de oven komt er wat vlokjes boter en poedersuiker over.

1 Comments

  1. Heerlijk! (echtgenote van Luuk). Wij kregen al in mijn jeugd, 60 jr geleden, deze pudding, maar met rozijnen en kaneel. En als ontbijt broodpap, die wat minder luxe versie.

Leave a Comment