SNELLE & ZOETE SCHUIMOMELET VAN JANNY VAN DER HEIJDEN

Wie houdt er niet van Janny van der Heijden? Precies. En Janny houdt ook een beetje van ons. Althans, zo voelt het zodra je een hap van deze zoete schuimomelet neemt. 


Voor 1 of 2 personen
3 eieren (L of XL)
1 el. basterdsuiker
1 tl maïzena
zout
boter om in te bakken
poedersuiker

Optioneel: een eetlepel jam of wat restjes fruit met slagroom

Bereiding
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom stevig en strooi er, nog steeds kloppend, de suiker, het bindmiddel en het zout door. Klop de eidooiers los en meng ze beetje bij beetje door het eiwitschuim.

Smelt de boter in één grote koekenpan óf in twee kleintjes (dat laatste vond ik makkelijker) en laat het eischuim hierin glijden. Laat de omelet aan de onderkant op laag vuur goudgeel en stevig worden en aan de bovenkant licht stollen. Laat de omelet op een bord glijden, klap hem dubbel en bestuif met lekker veel poedersuiker. En als je nog meer zin hebt in zoet: lobbig geklopte slagroom, wat restjes fruit of gewoon een klodder jam erbij zijn ook van harte aanbevolen.

1 Comments

Leave a Comment