SNELLE PASTA CARDINALE VAN JANNEKE PHILIPPI

Het werk van kookboekenschrijver Janneke Philippi leerde ik kennen toen ik een jaar of tien geleden op de redactie van het tijdschrift Delicious. werkte. Janneke schreef in die tijd al recepten die even simpel als lekker waren. Deze pasta cardinale is daar het toonbeeld van: makkelijker wordt het bijna niet, lekkerder ook niet. 

voor 4 personen

400 gram pennoni rigati

1 eetlepel olijfolie

200 gram gerookt spek, in blokjes

1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)

250 ml slagroom

versgemalen chilipeper

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het spek knapperig uit. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de slagroom in de pan en roer tot een romige tomatensaus.

Giet de pasta af en meng door de tomatenroomsaus. Breng de pasta pittig op smaak met chilipeper. Verdeel de pasta over 4 borden.

Leave a Comment