PASTA MET HAM & DOPERWTEN VAN BENNY BLISTO

Zelden zoveel pasta gegeten als tijdens deze lockdown. Nét toen ik me voorgenomen had even een week over te slaan, mailde Benny Blisto van restaurant Bak in Amsterdam me dit recept. En de combinatie van ham, kaas en flink veel citroen vond ik zo onweerstaanbaar klinken, dat ik toch maar weer voor de bijl ben gegaan. Overigens kon ik even geen verse doperwten vinden, dus heb ik gewoon diepvrieserwten gebruikt – sorry Benny! 

Voor 4 personen
500 gram pasta (verse tagliatelle of gewoon strikjespasta)
2 witte uien, gesnipperd
olijfolie
200 gram doperwten, gedopt (liefst vers)
150 gram gekookte ham, in reepjes 
Zout
Peper
1 citroen, het sap en de schil
50 gram boter 
100 gram Pecorino, Parmezaan of restjes harde kaas, geraspt

Kook de pasta gaar in een grote pan met ruim water en flink veel zout. Bak ondertussen in een ruime koekenpan met wat olijfolie de uien glazig. Doe de doperwten erbij en bak ze twee minuten mee of tot ze beetgaar zijn. Giet de pasta af en vang een deel van het kookvocht op. Doe de gekookte pasta met een flinke lepel van het kookwater bij de uien. Voeg ook de gesneden ham en de boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en voeg het sap en rasp van de citroen toe. Roer er tot slot de geraspte kaas door. 

4 Comments

  1. Opnieuw een prachtig, eenvoudig en smaakvol recept. Vergeet vooral niet de citroen en pittige (oude) kaas dan komen de smaken mooi mee uit!
    Groet henny

Leave a Comment